Odresci sa senfom u finom umaku

Divan spoj okusa, a umak za prste polizati…odlićno za iznenadne goste…Ako želimo recept može biti bezglutenski  samo pripazimo na deklaraciju vrhnja i maslac bez laktoze 

Sastojci

  • 60 dag odrezaka (8 srednje vel. (teletina ili biftek)
  • može i piletina, puretina, svinjetina
  • 5 dag maslaca
  • 2 jušne žlice senfa; gorčica obični ( Podravka GF)
  • 1 čaša crnog vina
  • 1 malo vrhnje za kuhanje (GF megle holpa)
  • malo soli mrvicu

Priprema

1.

Odreske potuci batićem i posoli. (potućem ih u plastićnoj prozirnoj vrečici jer time ne prska a i ne oštetim vlakna od mesa.Najviše volim ili teletinu ili puretinu u ovom jelu.

2.

Na maslacu popržiti odreske da porumene i dobiju ljepu boju.  Kad su se popržili i s jedne i druge strane i dobili lijepu boju  (staviti sa strane na tanjur), dodaj senf, čašu crnog vina i jedno ili kiselo plavo vrhnje ili vrhnje za kuhanje.Promješaj mutilicom  da se ujednaci umak i vrati odreske natragu umak. I nek još malo prokuha.

Dobije se jako fini umak za prste polizat (tako su rekli moji iznenadni gosti).

3.

Kad dobijem iznenadne goste dok popiju kavu i neko pićence ručak je već na stolu.. i traže recept, a meni je to najveća radost..

4.

Ako se nema crnog vina može i bijelo i dobije se svjetliji umak.. a koristim uvijek vino koje pijemo uz to jelo.
PRILOG je danas bila tjestenina, ali ide odlićno riža, luleki, njoki po želji i zelena salata..

ISPROBANO Hvala ti na povjerenju drage i Hvala na povjerenju anga

5.

Da jelo bude Gluten Free…

pripaziti na maslac i vrhnje i deklaraciju.  Ako vam smeta laktoza   upotrijebiti maslac bez laktoze   a i vrhnje ima u Sparu gluten Free, no neka vrhnja kao Holpa ili Megle su bez glutena.. 

Korak 5 sam naknadno ubacila 01.08.2018

Posluživanje

Zbog ovog recepta i iznenadnih gostiju uvijek imam u pričuvi šnicle u frizu (zamrznem cca 8-10 kom savaki posebno radi brže pripreme). Gledala sam da li ima recept ovdje..ima ih sličnih, ali ovaj se razlikuje..
Recept sam prije par godina pročitala u Gloriji… intervju jedne glumice koja je izjavila.. citiram: “”Zbog ovog recepta neka Bog blagoslovi Helgu Vlahović, jer iznesem na stol za par minuta nešto čime su moji gosti dosad bili zadivljeni””. Otuda i ovaj divan recept na kojem se i ja zahvaljujem..

Evo izvor u mojoj tekici 

Izvor: anka-1955/coolinarika.com