Punjeni pečeni krompiri

Izvrstan punjeni pečeni krompiri idealan kao predjelo.

Sastojci

  • 6 većih krompira
  • 300 g punomasnog trapist sira
  • 100 g dimljene vratine u omotu
  • 100 g dimljene kobasice
  • 0,6 dl ulja

Priprema

  1. Pošto se kromiri ne ljušte dobro ih četkicom izvana oprati i oprane zasecati na kriške na dubinu do 3/4 krompira širine 5-6 mm. U posudicu staviti 1 kašičicu soli i 0,5 dl ulja dobro promešati i sa malom kasičicom u svaki zarez uliti tu mešavinu. Tepsiju premazati margarinom i obložiti papirom za pečenje. Staviti tako pripremljene krompire u tepsiju i preliti još sa malo ulja.
  2. Rernu zagrejati na 200 stepeni (donji grejač-ventilator) i staviti tepsiju sa krompirima da se peku 50 minuta. Dok se krompiri peku pripremati nadev. Nadev se priprema prema broju zareza na krompiru. Ja sam zarezala krompire sa ukupno 66 zareza. Pripremiti 66 kriškica sira, 33 kriškica dimljene vratine i 33 kriškice dimljene kobasice. Na 33 komada sira staviti po jedan komad dimljene vratine, a na ostali 33 komada sira po komad dimljene kobasice.
  3. Nakon isteka 50 minuta izvaditi tepsiju iz rerne, a rernu ostaviti uključenu. U svaki zarez naizmenično stavljati sir sa dimljenom vratinom i sir sa dimljenom kobasicom. Preko svakog krompira staviti po jedan dugi štapić sira.
  4. Vratiti u rernu i peći 15 minuta.
  5. Servirati sa svežim paradajzom i svežim krastavcem.

Autor: Vesna Nesovanovic / recepti.com

Sviđa vam se?

Napišite nam vaše mišljenje i dajte nam vaš savjet. Kako vi pravite ovo jelo?